مقایسه XDR و سایر راهکارها

راهکار XDR قادر است بسیاری از مواردی که تیم‌های امنیت و IT را بستوه می‏‌آورند را نشانه گذاری کند، مهم است بدانیم با اینکه XDR عمدتا متدهای منسوخ و ابزار قدیمی را ارائه نمی‏کند ولی می‏تواند در کنار بسیاری از راهکارهای قدیمی‌تری که قبلا پیاده سازی شده‌اند بخوبی کار کند.

با بررسی تفاوت‌ها و شباهت‌های بین XDR و بسیاری از راهکارهای نرم افزاری امنیتی رایج می‏‌توان با شناسایی و تجمیع  قابلیت‌های هر یک از راهکارها به جای جایگزین کردن آنها راهکار محافظتی مناسبی را انتخاب کرد. انتخاب بهترین راهکار بستگی به نیازها، زیرساخت‌ها و سیاست‌هایی دارد که سازمان‌ها برای راهکار حفاظت امنیت سایبری خود انتخاب می‏‌کنند.

امنیت سایبری معموالا به رقابت تسلیحاتی بین مهاجمین و مدافعین اطلاق می‏شود، این رقابت هم اکنون در سطحی فراتر از نقطه پایانی گسترده شده است، هرچه کسب و کارها از کار کردن بصورت ریموت و زیرساختای ابری بیشتر استقبال کنند به تبع آن زمینه برای گسترش سطح حملات فراهم خواهد شد و در چنین ساختاری فقط پلتفرم های یکپارچه قادر خواهند بود دید لازم و مکانیزم دفاع خودکار را برای دارایی های سازمان پیاده سازی کنند.

بررسی راهکار XDR

XDR در مقایسه با EDR

راهکارهای XDR نسل تکامل یافته EDR هستند که قادرند با تجمیع و تحلیل داده‌ها از طیف وسیعی از منابع، شناسایی و واکنش سریعتر و موثرتری نسبت به تهدیدات سایبری داشته باشند.

راهکارهای EDR هم مانند XDR، امنیت نقاط پایانی را برای پوشش نقاط کور و شکاف‌های موجود ارائه می‏‌کنند و با افزایش دامنه دید تا سطح منبع حمله قادرند حجم وسیعی از داده‌ها را برای تجزیه و تحلیل فراهم ‏کنند اما نکته مهم این است که مقیاس پذیر نیستند، مهمترین دلیل مقیاس پذیر نبودنشان عبارتند از اینکه: مقدار منابع مورد نیاز برای آنالیز حجم زیادی از داده‌ها به معنی نیاز به زمان، هزینه و پهنای باند بیشتر و نیروی انسانی مجرب‏تر خواهد بود، علاوه بر آن بیشتر راهکارهای EDR بجای قرار گرفتن روی نقاط پایانی بر بستر ابری پیاده‌سازی شده اند که می‌تواند تاخیر واکنش دفاعی را بدنبال داشته باشد.

بعنوان نمونه یک حمله از نوع باج افزار را درنظر بگیرید که بعد از طی کردن مسیر شبکه و رسیدن به صندوق پستی مقصد نقطه پایانی را قبل از انتشار مورد حمله قرار می‏‌دهد، همزمان EDR  نقطه پایانی هدف را از نظر امنیتی با سرعت کمی بررسی و نشانه گذاری می‏‌کند ضمن اینکه نگاه شفافی هم به سناریوی حمله ندارد، با این اوصاف فایده چندانی عاید سازمان‌هایی که از EDR بعنوان راهکار امنیتی استفاده می‏کنند نخواهد شد.

در مقابل راهکار XDR، با یکپارچه سازی بستر  امنیت، امکان مسدود سازی و یا مجاز کردن ارتباط و  قطع دسترسی و مواردی از این دست را با استفاده از قوانین شخصی سازه شده توسط کاربر یا منطق توکار ماشین فراهم می‏‌کند.

راهکارهای XDR با ارائه دیدگاه شفاف و جامع، مزایایی برای سازمان هایی که از آنها استفاده می‏کنند را فراهم می‏کند، این مزایا عبارتند از:

  • افزایش قابلیت تشخیص حملات مخفیانه
  • کاهش زمان سکون
  • افزایش سرعت فرایند mitigation

علاوه بر موارد فوق XDR با کمک هوش مصنوعی و اتوماسیون به کاهش بار مسئولیتی تحلیلگران امنیت کمک می‏کند بعلاوه با تشخیص فعال و سریع تهدیدات سایبری، باعث افزایش سودمندی و امنیت تیم SOC  شده و حتی در مواردی باعث ترقی چشمگیر نرخ بازگشت سرمایه نیز خواهد شد.

با تمام این تفاسیر راهکار EDR همچنان حائز اهمیت است، یک راهکار EDR اگر به درستی پیاده سازی گردد، می‏‌تواند در کنار راهکار XDR، حملات سایبری را در لحظه شروع متوقف کند. بطور مثال یک EDR از نوع SentinelOne با بهره گیری واکنش های مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند به کاهش بار مسئولیتی طاقت فرسای تیم امنیت کمک کند. بعبارتی با نسبت دادن مستقل هر رخداد نقطه پایانی به سر منشاء آن بدون تکیه بر منابع ابری، راهکارهایی مانند ActiveEDR ابزار قدرتمند و در عین حال موثری برای برطرف کردن تهدیدات و دفاع در برابر حملات پیشرفته اند بنحوی که هم برای تیم‌های امنیتی مبتدی و هم برای تحلیلگران پیشرفته SOC می‌تواند مفید و کارگشا باشد.

مقایسه XDR و SIEM

با وجود اینکه XDR و SIEM هر دو ابزاری برای جمع آوری داده از منابع متعدد هستند تفاوت‌های ساختاری در آنها دیده می‏ شود، بر خلاف پلتفرم EDR ،SIEM برای شناسایی مفهومی رویه‌ها از توان اندکی برخوردار است و قابلیت تشخیص و واکنش خودکار تهدیدات سایبری را ندارد.

خبر خوب برای سازمان‌هایی که ابزار SIEM را پیاده سازی کرده باشند این است که پلتفرم XDR، آنها را بصورت همزمان اجرا نمی‏‌کند. در حقیقت بیشتر ابزار SIEM می‏‌توانند بطور مستقیم در دل پلتفرم XDR با انبوهی از داده‌های مورد نیاز تغذیه شوند تا سناریوی حمله را بطور کامل شبیه سازی کنند.

با مجهز شدن به هر دو راهکار نرم افزاری، تحلیلگران امنیت دیگر لازم نیست اطلاعات را بطور دستی به سیستم امنیت نقاط پایانی و یا سیستم های ابری  وارد کنند، بلکه با این ساختار، امکان فهم کل مقیاس تهدید مورد بررسی برایشان فراهم خواهد بود.

XDR در مقایسه با MDR

راهکار MDR یا “شناسایی و پاسخ به تهدید مدیریت شده”،  جایگزینی برای یک مرکز عملیات امنیت “SOC” درون سازمانی است، راهکار MDR در واقع نقش مکمل را برای تیم امنیت داخلی ایفا می‏‌کند، در بسیاری از موارد تولیدکنندگان MDR از راهکارهای XDR بعنوان بخشی از راهکار کمکی خود استفاده می‏ کنند و بقیه عملیات را خودشان پوشش می‏‌دهند.

بجای جایگزین کردن تحلیلگر امنیت، XDR وظایف امنیتی را با هدف بهبود کارایی، خودکار می‏ کند، برای سازمان‌هایی که تمایل به حفظ  SOC درون سازمانی خود داشته باشند، XDR می تواند اثربخشی تشخیص و واکنش به تهدید سایبری را بهبود بخشد، برخی از نرم افزارهای XDR  ممکن است از قابلیت های توکار MDR استفاده کنند که با اینکار زمان و هزینه توسعه سیستم جهت مقابله با تهدیدات سایبری گسترده تر برای تحلیلگران امنیت کاهش خواهد یافت.

در صورت تمایل می توانیید اطلاعت بیشتر در خصوص راهکار MDR را در لینک زیر مطالعه کنید

راهکار MDR سایبرلاجیک

خدمات سایبرلاجیک

راهکار XDR با ترکیب نقاط پایانی(EPP)، شبکه و فرآیند telemetry برنامه‌های کاربردی می‏‌تواند تجزیه و تحلیل رخدادهای سایبری را بنحوی ارائه کند که در رقابت بین شناسایی تهدید، تریاژ و واکنش همواره برگ برنده را در اختیار داشته باشید.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی‌ها و نحوه پیاده‌سازی راهکار XDR می‏ توانید از مشاوران متخصص سایبرلاجیک کمک بگیرید.